Kopi Badang | About
Laman rasmi Kopi Badang, Minum Secawan, Nak Bercawan-cawan
Kopi, Badang, Kopi Badang, Minuman
140
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-140,qode-quick-links-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

KOPI BADANG

Kopi Badang merupakan kopi 3 dalam 1 serta 100% kopi tulen dan bebas dari sebarang campuran bahan tiruan.

Kopi Badang juga mengandungi antioksidan yang tinggi bagi melindungi badan daripada ancaman toksik yang terdapat dalam pengambilan makanan dan minuman seharian kita. Kajian mendapati bahawa kandungan antioksidan yang tinggi mampu melambatkan proses penuaan. Satu lagi kajian di Amerika mendapati kekerapan pengambilan minuman kopi tulen dapat mengurangkan penyakit Parkinson pada kadar yang tinggi. Secawan kopi badang mampu meningkatkan daya ketahanan tubuh badan. Oleh itu, mulakan pemanduan jarak jauh anda dengan secawan Kopi Badang bagi mengelakkan badan menjadi cepat letih, hilang fokus dan mengantuk ketika memandu. Semestinya kopi yang menggunakan Kopi Robusta dari Columbia ini amat sesuai dengan citarasa Asia.

DUTA KOPI BADANG

Zamarul Hisyam

Saya merupakan penggemar kopi yang tegar. Sebelum ini saya sering pengsan secara tiba-tiba hingga dinasihatkan oleh doktor agar berhenti minum kopi. Namun saya mengalami perubahan mendadak selepas seminggu mencuba Kopi Badang.

Sejak itu, saya tidak lagi mengalami pengsan tiba-tiba malah memiliki stamina yang luar biasa kerana saya juga kini aktif bersukan iaitu berbasikal. Bagi yang aktif berbasikal, kadar denyutan jantung akan laju namun Kopi Badang ini berjaya mengimbanginya sekaligus membuatkan stamina saya bertahan lama.

Selain itu, masalah pembuangan air besar menjadi lancar kerana masalah sembelit juga kembali pulih.